De Jungleboeken

“Hoe onwetend is het mensenjong! Luister! Wanneer het water in de Waingundja-rivier lange tijd achter elkaar daalt, dan steekt op een dag deze blauwe rots boven het water uit. Dat is de Vredesrots. Wanneer die zichtbaar is, wordt de Watervrede uitgeroepen. Geen dier, hoe klein ook, mag vanaf dat moment bij een drinkplaats gedood worden. Drinken gaat voor eten. Zonder eten kunnen we wel, maar water is water. Als er nog maar één bron over is, stopt de jacht zolang al het junglevolk daarheen moet om te drinken. En de Vredesrots is zichtbaar nu. Laat het junglevolk in vrede drinken.”

Bandar-Log (1024x683) Mowgli bij de wolven (1024x683)

Als derde project van de stichting werd gekozen voor een tekst die bijna iedereen denkt te kennen, maar waar we als cultuur wel een heel eind van de broncode zijn weggedreven: De Jungle Boeken van Ruyard Kipling. In samenwerking met een drietal beroepsopleidingen in Antwerpen, Arnhem en Ulft werd door wederom een grote groep jongeren in de zes grotere schouwburgen van de Achterhoek en Liemers een kleurrijk en indringend muziektheaterstuk opgevoerd over de waarden van “de wet van de jungle” die niet geschreven staat maar elke dag zijn werking kent.